Terug naar overzicht

Zo zorgt Idealis voor tevreden kopers en verkopers

sleutels-overhandigen-tevereden-kopers.jpg

Stel: je wilt je huis verkopen en Idealis Vastgoed heeft een koper voor je woning gevonden. Daarmee is de verkoop nog niet rond: het is het startsein voor een traject dat al gauw enkele maanden duurt. Dan heb je er natuurlijk alle belang bij om een correcte relatie op te bouwen met de nieuwe eigenaars van je woning. Bij Idealis Vastgoed zorgen we ervoor dat ieder obstakel tijdens het traject proactief uit de weg wordt geruimd.


Verkocht!

Bij de verkoop van je huis begint alles bij het bezichtigen van de woning en de totstandkoming van de deal. Het zijn vaak spannende en emotionele momenten, voor zowel jou als voor de potentiële koper. Bij Idealis Vastgoed zorgen wij ervoor dat de interesse gekanaliseerd wordt en dat de onderhandelingen met potentiële kopers op een correcte en transparante manier verlopen. En daarbij houden we steeds rekening met de emoties en de gevoelens die op dat moment spelen. Jij als koper wil een zo goed mogelijke prijs voor je woning, terwijl het voor de kandidaat-koper toch ook over een van de belangrijkste aankopen in zijn leven gaat. Zo proberen we bijvoorbeeld voor een koper die een sterke interesse toont, snel een tweede bezichtiging te organiseren. Zélfs tijdens de avonduren of weekends, om zo enige wachttijden tot een minimum te beperken. Op die manier kunnen de kopers van je woning een second opinion vragen aan vrienden en familie alvorens een bod te doen.


Goede afspraken maken goede vrienden

Zodra er een overeenkomst is over de prijs van je woning, brengen we koper en verkoper samen. Goede afspraken maken goede vrienden. Voor het tekenen van de verkoopovereenkomst zorgen we dat iedere onduidelijkheid is uitgeklaard: een compleet overzicht van alle nodige attesten wordt aan de koper overhandigd én in de overeenkomst overlopen we grondig alles zaken als, verhuistermijn, stedenbouwkundige toestand, over te nemen goederen,… om zo elke vorm van discussie te vermijden.


Aftellen naar de sleuteloverdracht

Nadat jij en de koper de overeenkomst ondertekend hebben, volgt voor jullie een periode van relatieve rust. De effectieve verhuisdatum ligt immers nog enkele maanden voor jullie. Bij Idealis Vastgoed plannen we de aktedatum in bij de notaris en maken we het hele dossier klaar voor het verlijden van de akte. Tijdens deze periode blijven we als makelaar vertrouwens- en verbindingspersoon voor koper en verkoper, voor kleine maar daarom niet minder belangrijke beslommeringen en ongerustheden. Bij eventuele frustraties zorgen we bij Idealis Vastgoed steeds voor een bemiddelde oplossing. Zo wordt een huis (ver)kopen een vlotte onderneming zonder zorgen!


Klinken op de verkoop

Na enkele maanden is het heuglijke moment van de waarheid eindelijk aangebroken: bij de notaris wordt de akte verleden, waardoor de verkoop van je huis rond is en jij nu voluit kunt gaan voor de volgende uitdaging in je leven. En ook de kandidaat-koper zal, nu hij officieel eigenaar is van zijn nieuwe stekje, met een brede glimlach de koopovereenkomst afsluiten. Een dag om van te genieten dus: proficiat!

Ben jij tevreden over hoe de verkoop van je huis verlopen is en heb je het als een vlotte, zorgeloze beleving ervaren? Dan kan ons geluk bij Idealis Vastgoed niet op, want wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent! En nu? Op naar het volgende avontuur!


Overweeg jij om je woning te verkopen? Contacteer ons dan via onderstaand formulier voor een vrijblijvende waardebepaling.

Neem vrijblijvend contact met ons op