Terug naar overzicht

Méér voor je huis krijgen? Doe beroep op een makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar is een trend die al een tijdje leeft in de vastgoedsector. Niet onbegrijpelijk, gezien je er als verkoper kosten mee bespaart. Maar weegt dit uiteindelijk op tegen de troeven van een makelaar? Uiteraard zijn wij bevooroordeeld, maar opdat jij een weloverwogen keuze maakt, scheppen we vandaag toch een beter beeld van de voor- en nadelen.

Wij zetten de kaarten van je verkoop naar onze hand

Als vastgoedexperts weten wij bij Idealis hoe we de kaarten van een verkoop naar onze hand zetten. Dankzij onze jarenlange ervaring heeft geen enkele stap van het verkoopproces immers nog geheimen voor ons. De unieke troeven van jouw woning spelen we dan ook moeiteloos uit met een weloverwogen verkoopstrategie op maat. Zo doen we je pand opvallen in de verzadigde markt, om een zo hoog mogelijk bod in de wacht te slepen. 

DSC02917.jpg

Zelf onderhandelen?

Uiteraard is het mogelijk dat jij als verkoper zélf onderhandelt over de vraagprijs en andere factoren van je eigendom, wat we jou zeker niet afraden. Het verschil zit er echter in dat wij als professionals over exclusieve kennis van de markt beschikken, wat het eindresultaat van jouw verkoop aanzienlijk kan beïnvloeden in de positieve zin.

Gratis schatting

Zo doen wij om te beginnen een gratis schatting van je woningwaarde, en bepalen we op basis daarvan een realistische verkoopsprijs waar jij gelukkig mee bent. Daarbij houden we rekening met de kwaliteiten van jouw eigendom, maar ook met hoe de vastgoedmarkt er op dat moment uitziet. We kennen onze regio’s namelijk als onze broekzak en weten exact voor welke woonlocaties en panden er storm gelopen wordt.

DSC02838.jpg

DSC02789.jpg

Aantrekkelijke presentatie

En daar blijft het niet bij, want ook voor het professioneel presenteren van jouw pand op online en offline verkoopskanalen (sociale media, portaalsites als Zimmo en Immoweb, …) halen wij onze trukendoos boven. We creëren een aantrekkelijk totaalplaatje met alles erop en eraan, en organiseren vervolgens uitnodigende bezichtigingen voor potentiële kopers, waarbij we niets aan het toeval overlaten.

Wij nemen de juridische administratie op ons

Klinkt alsof je tot in de kleinste details door ons ontzorgd wordt? Daar heb je gelijk in, want ook het onderhandelen met kopers en het afhandelen van het papierwerk nemen wij voor onze rekening, inclusief de juridische administratie (link naar blog 8). Zo ben jij ervan verzekerd dat je rechten en plichten beschermd zijn en dat je geen risico’s neemt.

Voor jou is het dus voetjes omhoog en genieten, van je eerste bezoek aan Idealis tot en met de sleuteloverdracht aan de nieuwe eigenaars. Alle aspecten van je verkoop worden immers netjes voor jou geregeld door onze betrouwbare en warme partners. Zo creëren we voor jou een zorgeloze ervaring, met een schitterende afloop.

Ga jij met ons in zee?

Overweeg je om met ons in zee te gaan, om de verkoop van je woning voor jezelf zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking bij een lekker kopje koffie. Altijd welkom!

DSC02971.jpg

Neem vrijblijvend contact met ons op