Terug naar overzicht

Juridisch in orde bij de verkoop van je huis? Geen probleem – àls je Idealis inschakelt

DSC02848.jpg

Je bent vastbesloten je woning snel en aan een realistische prijs te verkopen. Zeker mogelijk als je je kaarten goed speelt, maar er is één spelbreker waarmee je geen rekening hebt gehouden: het complexe juridische aspect van je verkoop. Is dit niet in orde, dan kan het je later immers zuur opbreken. Ons advies? Maak het je comfortabel en geniet van de expertise van Idealis!

Een waterdichte verkoopsovereenkomst

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, en dat geldt evenzeer voor de juridische aspecten van de verkoop van je eigendom. Wil jij zeker zijn dat je onderhands opgestelde verkoopsovereenkomsten al het nodige bevatten om een waterdichte notariële akte te laten opstellen? Dat ze jou als verkoper zekerheid en bescherming bieden (ook wanneer ze door de koper niet nageleefd worden) en dat ze 100 % rechtsgeldig zijn?  

De kleine lettertjes

Dat zijn heel wat kopzorgen om te dragen en heel wat kleine lettertjes om op jezelf door te nemen. Wil jij dus liever niet al je tijd en energie besteden aan het zelfstandig opstellen en grondig nakijken van ellenlange contracten (waarvan je het jargon misschien maar half begrijpt) en andere vereiste documenten? Zoals het bodemattest, postinterventiedossier, de stedenbouwkundige inlichtingen etc.? Dan zijn de makelaars van Idealis jouw redders in nood!

DSC02898.jpg

Alle juridische admin nemen wij op ons

Bij de verkoop van jouw woning of ander eigendom nemen wij alle juridische administratie op ons, om jouw risico als verkoper zo veel mogelijk te beperken. Doordat wij de vastgoedmarkt nauwlettend in het oog houden en onszelf met regelmaat bijscholen, zijn wij namelijk op elk gegeven moment op de hoogte van alle geldende juridische bepalingen voor je verkoop. Een echte meerwaarde voor jouw gemoedsrust!

Al jouw rechten en plichten gewaarborgd

Doordat wij precies tot op de letter zijn, ben jij er immers zeker van dat al je rechten en plichten gewaarborgd zijn volgens de regels van de kunst. Je krijgt als zodanig de kans om de gehele juridische rompslomp van je verkoop, waar je hoogstwaarschijnlijk als een berg tegen opzag, met plezier uit handen te geven. En pas écht zorgeloos te genieten van het proces!

DSC02652.jpg

Juridische bijstand van Idealis

De juridische bijstand (en overige professionele ondersteuning) van onze experts genieten bij de verkoopstransactie van je woning? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren voor een warm kennismakingsgesprek.Wij nemen graag onze tijd om jou en je wensen te leren kennen. Alvast tot dan!

Neem vrijblijvend contact met ons op