Terug naar overzicht

Help: wat vraag ik voor mijn woning?

Jij bent de eigenaar, jij weet als de béste wat jouw woning waard is. Of ligt je huidige vraagprijs bij nader inzien toch een tikje te laag? Je wilt dan wel snel verkopen, geïnteresseerden moeten door de schappelijke prijs ook niet denken dat er verborgen gebreken zijn. Wat verhogen dus. Maar schrikken potentiële snelle kopers hierdoor net niet af? Help!

DSC02795.jpg

Hoger of lager prijzen?

Iedereen die al eens op het punt heeft gestaan zijn huis op de markt te zetten, herkent ongetwijfeld de bovenstaande gedachtegang. Uiteraard wil je verkopen aan de hoogste prijs. Je toestroom aan kopers zal echter minder groot zijn, en de verkoop zal mogelijks meer tijd in beslag nemen. Verlaag je je vraagprijs daarentegen, dan verkoop je hoogstwaarschijnlijk sneller, maar neem je wel genoegen met minder opbrengst

De foute vraagprijs bestaat niet

Het is dus een kwestie van geven en nemen, en allesbehalve gemakkelijk vraagstuk. Laten wij echter beginnen met te zeggen dat er bij Idealis geen goede of foute vraagprijs bestaat: er bestaat enkel een vraagprijs waar jij wél of niet tevreden mee bent. Gelukkig zijn onze vastgoedexperts er om jou te helpen met de prijsbepaling van je woning, waarvoor we onze diepgaande kennis, jarenlange ervaring en professionele strategieën inzetten. 

DSC02595.jpg

DSC02395.jpg

Hoe ligt je huis in de markt?

Doordat wij de markt als geen ander kennen, zijn wij op elk gegeven moment in staat jou optimaal te adviseren over de prijszetting van je eigendom. Wanneer loont het voor jou om een risico te nemen bijvoorbeeld, en wanneer speel je beter op veilig? Ligt jouw type woning momenteel zo goed in de markt dat je al eens kunt bluffen, of lijkt het ons aangewezen om het eerste bod te accepteren en zo te vermijden dat je woning lang op de markt staat?

Waar houden we rekening mee

Klop je bij ons aan om je woning te verkopen, dan doen wij eerst en vooral een gratis schatting. Daarvoor houden we rekening met o.a. de volgende factoren:

  • De ouderdom en staat van je woning
  • De ruimte rondom je woning
  • De beschikbare woonoppervlakte van je woning
  • De locatie en omgeving van je woning
  • Jouw persoonlijke wensen!

DSC02411.jpg

Wij adviseren, jij maakt de finale keuze

Graag verzekeren we jou er namelijk van dat onze rol bij de prijsbepaling louter adviserend is. We zetten jou in wat volgens ons de juiste richting is (of we stellen je meerdere routes voor), maar de keuze blijft de jouwe. Bovendien zijn we bij Idealis oprecht in ons advies, en altijd transparant in onze communicatie en over onze denkprocessen. 

DSC02940.jpg

Neem gerust contact op

Klaar om jouw woning met onze hulp snel te verkopen aan een goede prijs? Want ja: bij ons kùn je beide hebben. 😉 Aarzel dan niet om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen met onze vastgoeddeskundigen. Wij bekijken graag wat we voor jou kunnen betekenen. Je bent altijd welkom!

Neem vrijblijvend contact met ons op